Núria Llunell, autora i editora

 

La Núria neix a Sabadell a finals dels setanta. Comença els seus primers passos fent teatre amater a la seva ciutat. No haurà d’esperar gaire per tastar el teatre professional, ja que amb només onze anys el director Fabià Puigserver l’escull per interpretar la Nuri a la Terra Baixa que va captivar al Teatre Lliure els anys 90. Posteriorment es llicencia en art dramàtica per l’Institut del teatre, en l’especialitat de gest.

 

La seva creativitat i passió pels nens i el teatre la portat des de fa més d’una dècada a ensenyar teatre als més petits. A l’escola Nostra Llar de Sabadell, totes les generacions de “teatrerus” han passat per les seves mans, aprenent i compartint l’art de passar-ho bé dalt l’escenari. En aquest procés, però, la Núria ha introduït, fins a fer-ho inseparables, una altra de les seves passions: escriure. Les idees brollen cada any del seu cap i es converteixen en fresques, actuals i divertides obres de teatre escrites per ser interpretades i vistes per nens i nenes.

 

El seu caràcter polifacètic la porta a seguir estudiant dins de la disciplina teatral, però aquest cop posant-se a la pell dels que treballen des de dins. La Núria amplia els seus coneixements i estudia maquillatge. I d’una altra passió, una professió, la de caracteritzadora, que la portarà a col·laborar colze a colze amb grans directors del teatre català, com Joan Ollé, Julio Manrique, Manel Dueso o Víctor Álvaro.

Sebastià Brosa, il·lustrador

 

Apassionat pel dibuix des de ben petit, cursa els estudis de disseny d’interiors a l’Escola EINA de Barcelona, i posteriorment completa la seva formació a l’Institut del Teatre amb els estudis d’escenografia.

Des de l’any 2004 es dedica professionalment a l’escenografia, professió que combina a la perfecció els seus estudis i la passió pel dibuix. Durant la seva carrera com a escenògraf ha treballat en muntatges tan celebrats com “El jardí dels cinc arbres”, dirigit per Joan Ollé a partir de l´obra de Salvador Espriu, “Llum de guàrdia” dirigit per Julio Manrique i Sergi Pompermayer, o “Qui té por de virginia wolf” dirigit per Daniel Veronese.

Il·lustrador accidental, com li agrada definir-se, s’estrena en la il·lustració d’obres teatrals infantils.

Queralt Garriga, il·lustradora


 Arquitecta per l’Escola d’Arquitectura de Barcelona Porta més de 15 anys dedicada a la promoció i producció de processos culturals en l’entorn arquitectònic. Ha estat la directora de la Fundació Caixa d’Arquitectes durant deu anys, en els que ha editat tres col·leccions de llibres i una de DVD’s dedicats a la difusió de la disciplina arquitectònica i l’urbanisme. Ha exercit també de gerent de Cultura del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i com a consultora en diversos projectes de gestió cultural. Des de sempre ha dibuixat tot allò que la seduïa: persones, edificis, paisatges. Filla d’una reconeguda ceramista barcelonina, la seva primera quotidianitat es desenvolupa al voltant de la creació artística. La il·lustració de contes infantils és una vella passió convertida, per primer cop, en realitat.

Carme Carreras, il·lustradora

 

Va estudiar a l’ Escola d’ Arts Aplicades i Oficis Artístics la Llotja, en l’especialitat de procediments pictòrics, i un any d’il·lustració.

Animada a seguir en el món de la il·lustració ha fet cursos a la Nau Ivanow amb les il·lustradores Mariona Cabassa i Rebeca Luciani. I és col·laboradora del pintor Alfons Borrell, amb qui va realitzar el catàleg: Alfons Borrell obra sobre paper 1956-2010. Fundació Palau. Centre d’art, Caldes d’Estrac.

UN PARELL és el seu primer llibre il·lustrat.

Imma de Batlle, il·lustradora

 

L’Imma neix i viu a Girona. Des de ben petita pinta i dibuixa per tot arreu. Estudia Belles Arts a la Universitat de Sant Jordi de Barcelona i Màster de Disseny d’Interiors a la Universitat de Salamanca. Cursa també diferents estudis relacionats amb l’activitat artística (teatre, pintura, escenògrafa, ceràmica…).Actualment es dedica a la docència, impartint classes de dibuix a l’institut Jaume Vicens Vives (Girona).I compagina la docència amb l’escenògrafa teatral, el disseny gràfic, l’escultura, la pintura i la il·lustració. Entre les seves il·lustracions hi trobem el llibre “Històries de la ciutat màgica” del grup Va de Contes, editat per edicions Curbet. El cartell de l’obra de teatre infantil: Pirata, de la cia. Teatre a la Llauna, el cartell de fires de la ciutat de Girona al 2010, el musical de l’Arca de Noe de l’Auditori de Girona, l’obra de teatre infantil Nyam, creada per la companyia Òpera Prima, també com a col·laboradora del dissenyador Pablo Paz en diversos vestuaris d’obres de teatre. Ha exposat obra pròpia en diferents espais de la ciutat i de la província, entre les que trobem: Els cinc sentits (artista del mes 1999, al Museu d’Art de Girona) i la col·lectiva Jugart, Jugartdos. I està preparant, junt amb els altres comissaris de l’exposició el Jugarttres, amb dossier pedagògic inclòs al Centre Cultural La Mercè .L’exposició Bullint a Can Cors de Celrà, l’exposició les tres estrelles, a l’espai de Filo de Torroella de Montgrí. Actualment forma part del col·lectiu Badem? Format per ella i dues “dibuixantes “ o “creadores” amb les que estan creant diversos projectes, joies, regals personalitzats…

Josep Maria Tortajada Estruch, autor

 

Sabadell, 1969. És llicenciat en Periodisme, Diploma d’Estudis Avançats i Màster en Iniciació a la Recerca en Didàctica de les Ciències Socials per la Universitat Autònoma de Barcelona. Exerceix de Professor de Secundària a Castellar del Vallès. Ha escrit diversos articles sobre Història i Didàctica de les Ciències Socials. La seva primera novel.la, La Suite de Sofia (2009), va ser finalista del XIVè Premi Pere Calders de Narrativa.